Post Image
Kirjoittaja: Mika Leinonen1.11.2022Kategoriat: Yleinen

Virtuaalikalustus kertoo asunnosta enemmän kuin kalustamaton tyhjä asunto

Myyntiä edistävä positiivinen ensivaikutelma asunnosta syntyy onnistuneiden kuvien pohjalta. Varsinkin kuvat sisustetuista huoneista auttavat ostajaa hahmottamaan tilaa, sen mahdollisuuksia, mittasuhteita ja sitä, miltä huoneisto voi omilla kalusteilla sisustettuna näyttää.

Virtuaalikalustaminen tarkoittaa sitä, että kalusteet ja muu sisustus lisätään valokuviin digitaalisesti. Kalustaminen tehdään aina asiakkaan toiveiden mukaisesti. Ammattitaitoinen sisustustiimini suunnittelee tiloihin ajankohtaisia ja trendikkäitä sisustuksia, joissa huomioidaan huoneiston tyyli, luonne ja käyttötarkoitus.

Asunnon myymisessä käytetään aina ammattikuvaajan ottamia laadukkaita valokuvia. Hyvin tehdyt, onnistuneet virtuaalikalustuskuvat eivät juurikaan eroa normaalisti kalustettua asuntoa esittävistä valokuvista. Tämä johtuu siitä, että virtuaalikalustuskuvat viimeistellään yksityiskohtaisesti ja niissä otetaan huomioon huoneiden ja esineiden mittasuhteet, materiaalit, värit ja valaistukset varjoineen. Paras lopputulos syntyy, kun virtuaalikalustuksen pohjana käytetään ammattikuvaajan ottamaa korkearesoluutioista ja muutenkin laadukasta valokuvaa.

Virtuaalikalustaminen helpottaa tyhjän tai remontoitavan asunnon myyntiä

Jos asiakas haluaa myydä tyhjän asunnon, virtuaalikalustaminen auttaa hahmottamaan kohteen mittasuhteita ja sisustusmahdollisuuksia huomattavasti paremmin kuin tyhjässä asunnossa. Tyhjillään oleva asunto vaikuttaa usein todellisuutta pienemmältä, joten virtuaalisisustuksen avulla kiinnostuneen ostajan on helpompaa kuvitella, miltä kohde näyttää omilla huonekaluilla sisustettuna.

”Yksi kuva kertoo tuhat sanaa – esimerkiksi tilan mittasuhteista ja mahdollisuuksista.”

Virtuaalikalustuskuvien ansiosta asuntoihin on myös helppoa tutustua internetissä omalta kotisohvalta käsin ympäri vuorokauden. Virtuaalisisustettu huoneisto herättää kiinnostusta jo ennen asuntonäyttöä ja helpottaa kiinnostavien kohteiden vertailtavuutta.

Myös jo valmiiksi kalustetuista asunnoista otettuihin valokuviin voi tehdä kevyen virtuaalistailauksen – varsinkin, jos kohteesta puuttuu jokin sen myyntiä edistävä asia tai tyyliseikka. Virtuaalikalustustekniikan ansiosta kuvassa jo olemassa olevan sisustuksen voi vaihtaa toiseen, ja tilaa voi remontoida virtuaalisesti, jolloin keskeneräisestä kohteesta otettuun kuvaan voi lisätä esimerkiksi halutunlaiset pintamateriaalit.

Virtuaalikalustuskuvat ovat asunnon stailaamista edullisempi ratkaisu

Virtuaalistailaaminen yleistyy kovaa vauhtia, koska se on edullinen ja ympäristöystävällinen vaihtoehto myyntikohteen oikealle kalustamiselle ja / tai stailaamiselle.

Myyntikohteen perinteinen kalustaminen on aikaa vievää, koska se edellyttää paljon yhteistyötä ja aikataulujen sovittamista stailaajan, myyjän ja valokuvaajan kesken. Virtuaalikalustus taas on vaivatonta tilata jopa lyhyellä varoitusajalla. Se vaatii vain virtuaalikalustettavan tilan pohjapiirroksen sekä hyvälaatuiset valokuvat.

Miksi valita virtuaalistailaus?

Virtuaalikuvan avulla ostaja voi kuvitella miltä asunnossa tuntuisi asua

Virtuaalikalustusten ja -stailausten tavoitteena on antaa potentiaaliselle ostajalle mielikuva siitä, millaista kyseisessä tilassa olisi asua. Onnistuneen virtuaalikalustuksen tunnistaa siitä, että tarkan tilamallinnuksen lisäksi se välittää kohteen tunnelman mahdollisimman aitona.

Virtuaalikalustettuun huoneeseen tunnelmaa luovat tyylikäs ja huoneiston luonnetta korostava sisustus, oikeanlainen valaistus sekä asuntoa imartelevat kuvakulmat. Monet asiakkaani ovatkin ihastuneet tulevaan kotiinsa pelkkien virtuaalistailattujen kuvien välityksellä!

Virtuaalikalustus voi antaa ideoita sisustamiseen kauppojen jälkeenkin

Ei ole mitenkään tavatonta, että virtuaalikalustukset ja -stailaukset antavat uuden asunnon tai toimitilan ostajalle uusia ideoita ja inspiraatiota, joita he hyödyntävät kohteen ostamisen jälkeen. Usein asunnon ostaja kysyy minulta, minkä merkkisiä ja kenen suunnittelijan huonekaluja ja sisustustavaroita ja -tekstiilejä kohteessa on käytetty ja mistä niitä saa. Minulle on kunnia-asia, kun asiakkaani voi hyötyä ammattilaistemme kohdetta varten tekemästä sisustussuunnitelmasta!

(muutamia esimerkkejä tehdyistä virtuaalikalustuksista ennen ja jälkeen.)

svgMika Leinonen ja Nord LKV Yhteistyöhön
svg
svgHyvää joulua ja menestystä alkavalle vuodelle!